Nye uke, nye muligheter!

God dag! 

Da var det en ny uke med nye muligheter, noe jeg elsker! Jeg liker så godt følelsen av å kunne starte på nytt, og mandager gir en slik følelse. Alle bommertene og feilene jeg gjorde i forrige uke kan jeg prøve å rette opp i denne uken. Jeg var i tre bursdager i forrige uke og da fikk jeg i meg nok sukker.. jeg hadde egentlig bestemt meg for at i går skulle jeg ikke røre kaker og is, men det var som om det var en automatikk i det og jeg endte opp med å gå å hente meg kake og is... spise det opp... for så å sitte igjen som et spørsmålstegn... for jeg hadde jo tenkt tidligere på dagen at dette skulle jeg prøve å stå imot. Men jeg gikk å hentet meg søtsakene uten å ofre det en tanke.. Dette handlingsmønsteret er tydeligvis en vane for meg, en så stor vane at jeg ikke reflekterte rundt det i forkant. Det var ganske ubehagelig når det gikk opp for meg at jeg ikke hadde ofret det en tanke, for det slo meg at det sikkert er sånn med en del andre ting i kostholdet mitt når jeg er borte hos andre eller spiser med andre. Så der satt jeg og følte meg så dum som hadde dyttet i meg både kake og is uten å tenke over det før jeg tok... MEN jeg gikk ikke runde nummer to. 

I dag sitter jeg med mange tanker rundt kostholdet mitt, for det er ikke det at det er dirkete usunt, men jeg har noen vaner som er vanskelig å vende. Jeg har allerede begynt å endre på noen men jeg har innsett at jeg ikke kan starte på alle endringene samtidig denne gangen her da jeg ikke fungerer likt som før og rett og slett ikke klarer å gjøre alt for en gang nå. Så jeg skal fortsette i den retningen jeg nå har valgt og prøve å opprettholde de endringene jeg har startet på så får jeg ta de andre tingene litt etterhvert. En av mine store utfordringer er hvordan jeg skal håndtere kostholdet mitt utenfor mitt trygge gode hjem. Så jeg får tenke litt på det i dagene som kommer og prøve å forberede meg på ulike situasjoner som kan komme. Noe jeg gruer meg til er de situasjonene hvor jeg blir tilbudt noe og sier nei takk, eller velger å ikke spise det samme som de andre eller spise i det hele tatt, for jeg føler meg så uhøflig.. Jeg er ganske sikker på at jeg får prøvd meg på en slik situasjon denne uken så jeg håper jeg klarer å stå imot og ikke spise fordi jeg føler jeg må.. For der må jeg virkelig ta en kamp med meg selv, jeg føler så ofte at jeg MÅ spise for å være høflig, og jeg føler ofte at jeg må spise mengder for å tilfredsstille andre. På dette området kommer jeg nok til å gå på noen smeller jevnt utover året før jeg føler meg komfortabel med situasjonene og andre venner seg til at jeg har endret meg. 

Frokost er et viktig måltid for meg og jeg har hatt fokus på å øke fettmengden slik at jeg forhåpentligvis føler meg mett lengre. Et annet fokus jeg har hatt i det siste er å prøve å bruke lengre tid på å spise maten, for jeg har lagt til meg en uvane med å kaste i meg maten noe som fører til lite tygd mat, at jeg mister en del av smaksopplevelsen og jeg stresser med å få i meg maten.. Det sier seg selv at dette ikke er bra og fører med seg sitt. Så i dag brukte jeg god tid på frokosten min.. naaaaaam <3 

I dag startet kurset til Helene Ragnhild som jeg har meldt meg på og jeg er fornøyd med starten. Jeg tror jeg kommer til å ha stor nytte av dette kurset og all lærdommen jeg får ut av det. Akkurat nå er alt litt overveldende for meg og jeg sliter med å holde konsentrasjonen og hukommelse oppe, men jeg får gjenta ting litt ofte og prøve å ta det i små puljer så kanskje noe av det sitter. Det virker iallfall som et fint kurs så langt hvor jeg har muligheten til å ta ting litt nå og da

Det er flere grunner til at jeg har meldt meg på dette kurset, men jeg trenger hjelp da alt egentlig har gått litt i surr for meg og kroppen min. Det er flere ting som er et problem om dagen og det trengs endringer og jeg trenger hjelp til å gjøre de for jeg klarer de ikke alene. Her er noen av de problemene jeg håper kan endre seg ved å endre kostholdet:

- Konsentrasjon og hukommelse

- Oppblåsthet

- Hodepine

- Uren hud

- Smerter i ledd og muskler

- Menstrasjonssmerter

- Bihulebetennelse

- Utmattelse

- Søvnproblemer

- Overspising på kveldene

- Reagerer annerledes på noen matvarer enn hva jeg gjorde før

- Å håndtere hvilken type- og mengde mat jeg skal spise når jeg er borte hos andre på middag etc.

 

- Jeg håper dere alle får en fin dag - 

Elii <3 

 

#kosthold #helse #endringer
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Elisabeth

Elisabeth

27, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits